Ghent History Tour – Een wandeling door het historische centrum tussen Leie en Schelde

Ook op zoek naar de monding van de Leie in de Schelde? Wil je weten waarom Gent geen Grote Markt heeft? Ben je benieuwd te weten waarom de graaf zijn kasteel buiten de stad bouwde? Tijdens deze tour zullen we het historische centrum van de stad, de kuip van Gent, te voet verkennen. Verwacht je aan kleine historische verhalen, leuke anekdotes en praktische informatie. Ook jij mag je verwachtingen duidelijk maken. De gids zal proberen daar zoveel mogelijk op in te spelen.

Onze wandeling brengt ons langs de beruchte stadshal, het schizofrene stadshuis, de levendige Vrijdagsmarkt, het pittoreske Patershol, het sprookjesachtige Gravensteen, de Groentenmarkt met zijn indrukwekkend Vleeshuis en de gezellig drukke Oude Haven. In de rondleiding zit een bezoek aan de kathedraal (weekend) of stadhuis (weekdagen, onder voorbehoud van goedkeuring van Stad Gent) inbegrepen.

De tour is maximaal in 2 talen.

Als je de tour op een ander moment wil volgen, boek dan je eigen gids.

Ghent History Tour
Taal: Nederlands/Engels
Duur: 2u
Afstand: ongeveer 2,5km
Plaats van afspraak: binnen het Infokantoor Toerisme Gent, Oude Vismijn, Veerleplein
Mei – September: dagelijks om 14U (niet tijdens Gentse Feesten)
Oktober – Maart: elke zaterdag om 14U
April: zaterdag en zondag om 14U

Prijs: Voorverkoop online €8 (€6 <26j/>65j) – Ter plaatse €10 (€8 <26j/>65j)


We raden je aan om je ticket vooraf via de website te kopen, zo ben je zeker van je plaats. Vanaf 1 uur voor de wandeling kan je je ticket aan de balie van het Infokantoor Toerisme (Oude Vismijn, Veerleplein) aankopen.

Reserveer nu!