Gentse Gidsen – iTours biedt onafhankelijke, informatieve en interactieve wandelingen voor individuele bezoekers in Gent. We vertellen de kleine en grote verhalen uit het verleden en het heden van de stad. Daarnaast wordt persoonlijke en praktische informatie meegegeven die jullie bezoek aan Gent nog leuker zal maken.

De organisatie – iTours is integraal deel van Gentse Gidsen, de grootste gidsenorganisatie van Gent. We specialiseren ons in individuele bezoekers van de stad. Voor de meeste georganiseerde reizen ligt het programma vooraf vast en is er weinig ruimte voor eigen invulling. Individuele reizigers hebben de vrijheid om hun programma zelf in te vullen en de stad te ontdekken. Daarbij kan het erg hulprijk zijn om informatie van locals te krijgen. De Gentse Gidsen vertellen daarom niet enkel de kleine en grote verhalen van de stad, maar geeft je ook praktische tips en informatie. Waar eet de lokale bevolking? Welke feestjes vinden er plaats? Zijn er bepaalde evenementen die worden georganiseerd? Kortom, alles wat je moet weten om je bezoek aan Gent nog boeiender te maken!

 

logo-toerisme-vlaanderenOnze gidsen – Gentse Gidsen werkt enkel met gediplomeerde gidsen die een erkenning hebben van Toerisme Vlaanderen. Op deze manier hopen wij aan onze klanten een kwaliteitsgarantie te kunnen geven. Verder zijn al onze gidsen jong van geest en wonen en leven ze in de stad. Ze volgen de actuele veranderingen in de stad en zijn altijd op zoek naar nieuw adresjes die voor zowel locals als toeristen interessant kunnen zijn. De gidsen zijn onafhankelijk en zullen dus steeds hun eigen mening geven. Hun persoonlijke tips en waarschuwingen voor toeristenvallen zullen je bezoek aan Gent hopelijk verrijken.

 

Duurzaam toerisme – We ondersteunen de principes van duurzaam toerisme. We maken geen gebruik van gemotoriseerd transport om de stad te verkennen. Onze wandelingen gebeuren steeds in kleine groepen van max. 20 deelnemers. We promoten lokale zaken en producten, zonder er eigen voordeel uit te halen.